NOUS TEMPS, NOVES SOLUCIONS… NOVA PROFESSIÓ

M. Àngels Farreny. 

Natura Respira 3.0: Escola Europea de Respiració és un projecte social encapçalat per M. Àngels Farreny que innova la professió d’Entrenador de Respiració, Meditació i Lideratge, per a difondre les bondats d’una bona praxis respiratòria i postural en el món de l’educació, l’empresa i l’emprenedoria, i entre els col·lectius amb risc d’exclusió social. 

Una bona praxis respiratòria i postural és fonamental per tenir millor qualitat de vida, de pensaments i d’accions. En definitiva, per ser més conscients del què volem, com ho volem i de quina manera ho volem. Darrera de cada gest, s’amaga una emoció, un pensament i una respiració. M. Àngels Farreny 


Crisis = Canvis = Oportunitats 

Entenent el context de la crisis com a una plataforma pels canvis i les oportunitats, Natura Respira 3.0: Escola Europea de Respiració difon les bondats d’una bona praxi respiratòria i postural, per generar hàbits de prevenció tant per la salut física com emocional. 
Ho fa innovant la nova professió d’Entrenador de Respiració, Meditació i Lideratge, que es pot cursar a través d’un programa de Formació de 70 hores, introductori al Post-Grau de 736 hores reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. I també des de l’Acció Social, donant suport a sectors amb risc d’exclusió com ara dones maltractades, persones amb problemes de mobilitat o la gent gran. I tot plegat, des d’un marcat i proper accent Mediterrani. 
Per aquest motiu el camp d’acció d’aquest projecte social és pluridisciplicari, incidint en el món educatiu, empresarial i emprenedor. 
M. Àngels Farreny i Bordallo Responsable de Natura Respira 3.0 
Més de 15 anys d’experiència l’avalen com a Entrenadora Personal de Respiració, Meditació, Educació Corporal i Lideratge, impartint tallers a Barcelona, Girona, Lleida, Madrid, València, França o Berlín. Forma part activa de l’Associació Gironina d’Empresàries i és delegada a Girona de la Asociación Española Multisectorial de Microempresas. El 2011 engega Natura Respira 3.0: Escola Europea de Respiració. 
Des de l’any 2009 és Directora del programa de formació La Senda del Lider: Respiració, Meditació i EC. Autora de diversos programes de tècniques de respiració i corporals entre ells “La Ciència del Control del Ritme RespiratÒri/Cardiac”. 
Experimentada Meditadora, Mestra de HathaYoga i Respiració Sistèmica Conscient i amant de la Dansa, practica la filosofia del menys és més en tots els seus tallers, portant a la persona al centre del seu cor: aquí radiquen totes les respostes a les preguntes de la ment. 
De periodista científica a terapeuta 
De Barcelona a Girona, passant per la Índia Els anys 80, treballa com a periodista de Ciència i Tecnologia a La Vanguardia, col·laboradora assídua de les pàgines de “Ciència i Tecnologia” dirigida per Vladimir de Semir, El País, El Mundo i premsa especialitzada. També va ser durant més de 5 anys Cap de Premsa del Copca i del Cidem, en temps d’Anna Maria Birulés; Cap de Premsa del Departament d’Indústria dirigit pel Sr. Josep Maria Piqué, i adjunta al Departament de Premsa de l’U.P.C; així com també Directora de les primeres jornades de robòtica de l’U.P.C per al Departament de Robòtica. 
Posteriorment marxa a Poona, a la Índia, per formar-se en tècniques corporals com la Crani-Sacral, el Tantra i les Meditacions Actives a través de les quals aprèn a reconèixer el seu cos i a tenir consciència de la seva respiració, reconectant a partir de les seves pròpies experiències vitals i sensorials, Cos, Ment i Esperit. L’any 1992, com a meditadora, indaga en diferents camps de l’art, unint meditació i creació.La seva enorme curiositat la porta en el 2008 ha llicenciar-se en tècniques de Teràpia Energètica TAT i EFT (Tapping) amb la prestigiosa terapeuta argentina Rosa Ana Messineo.