CLARENCE BEKKER, l’home Soul

De vegades passen coses a la vida, petites si tu vols, però que fan sentir-te feliç. I, això mateix, és el que ha passat a l’estudi de Rac1, al Via Lliure, amb en Xavi Bundó, en l’estrena de la secció que presento, Música de fons.

I tot, perquè ens ha visitat una persona amb un ampli somriure i uns ulls de nen petit i entremaliat, que es diu Clarence Bekker Milton…
Un nen amb un talent tan impressionant com la seva veu, única, i la seva història personal.

Escolta el podcast de la secció MÚSICA DE FONS íntegre:

  • La veu del projecte Playing Fon Change
Una de les veus més importants del projecte PLAYING FOR CHANGE és en Clarence. Ell s’hi incorpora el 2006. Dos anys més tard surt vídeo del 2008 Stand by me. Més de 66 milions de visites al YouTube. Playing For Change: uneix una comunitat global a través del poder de la música per influir en el canvi social positiu.

  • Biografia d’en Clarence: un abans i un després

En Clarence Bekker Milton va néixer l’11 d’abril de 1969 a la República del Surinam, Amèrica del sud -a ser una Regió autònoma del Regnedels Països Baixos a partir del 1954 fins que va obtenir la independència el 1975-. I als sis anys se’n va anar amb la família als Països 
De ben petit ja demostra un talent innat per la música i una veu que és un do. Comença a tocar amb grups. El 1990 deixa The Swinging Soul Machine per centrar-se en la seva carrera en solitari. I neix en CB Milton:

El 1993 el primer senzill Send Me An Angel entra a les llistes del Benelux i després es fa coneguda a nivell internacional. Va ser un èxit immediat
El 96 surt el seu segon álbum The Way to Wonderland, que no va funcionar tan bé. Continua treballant, apareixent a la televisió Holandesa, fent concerts…
Però el 2001 hi ha un fet determinant que és la mort de la seva mare. Això fa que cancel·li molts concerts i decideix prendre’s un any sabàtic. I marxa a viatjar pel món.
Torna a Holanda. Comença una època complicada de la seva vida. Sobreviu com pot. Comença a cantar als carrers amb la seva guitarra.

  • I arriba a Barcelona
Veu potent, sense amplificació, al Portal de l’Àngel.
I, a partir d’aquí, viu les mil i una experiències que pot viure un músic de carrer. Coses extraordinàries com col·laboració espontània d’en Clarence amb un grup de músics de carrer que toquen al costat del Museu d’Història de Catalunya. Són els Made in Barcelona:
El 2009 surt el primer àlbum de Playing For Change. Gran èxit… Puja directament al número dos en el Billboard 200 de EEUU.
Comença una gira mundial d’èxit amb en Clarence al capdavant de la banda Playing For Change: el grup comença a tenir molts seguidors al Canadà, Estats Units i Europa. Fins i tot comparteixen escenari amb Bono i Ziggi Marley, entre altres. 
Aquest és un concert en directe en un auditori de Louisiana:
Però tampoc no perden l’esència i continuen tocant al carrer:
Dues grans companyies discogràfiques americanes com Stax Alma i la Motown, s’interessen per en Clarence. Hi farà moltes col·laboracions, però al final se centra en el projecte de Playing for Change.

  • Playing For Change Day a Barcelona
Concert de Clarence Bekker & Friends PFC

    

– Dissabte 20 de setembre, 21:30h.– Sala BARS Club, Avd. Paral·lel 62. Barcelona. Amb Orbe Ortiz en el baix i Jeffe Otto a la bateria.– Donatius a la Playing For Change Fundation per desenvolupar escoles de música i programes educatius pel món: http://playingforchangeday.org/