SI SÓC PERIODISTA ÉS GRÀCIES A RAMON MATEU!

M’han comunicat per Whatsapp la mort d’en Ramon Mateu… Que DEP! Aterrat a Barcelona el 1993, Mateu va ser el cap d’informatius d’ Onda Cero Catalunya amb qui vaig començar com a becari, qui em va donar l’oportunitat de cobrir la meva primera roda de premsa (al departament d’Economia amb Joaquim Molins) i conduir els butlletins horaris del cap de setmana. És a dir, Ramon Mateu em va donar l’oportunitat d’estimar aquesta professió.

No me n’he pogut estar d’anar a remenar calaixos de fotos per trobar l’única imatge d’aquella època on hi surt ell d’amagat, amb un jersei crema ataronjat, en un sopar de redacció segurament per celebrar algun aniversari o el Nadal.

Tinc fantàstics records de tots els que hi surten, els meus companys de redacció, de qui tant vaig aprendre. Feu-me memòria dels qui falten si us plau!!!… Hi havia en Toni Sarrià, l’ Esther Sardans Sató, la Marta Viladot, en Dani Gòmez, la Pilar Abril, la Deborah Palomo Sturla, en Manel Piñero, l’ Anna Puigboltas, l’Ester Turu, en Ramon Companys…

Mateu em va tornar a contractar per Onda Rambla, a final del 2000, i també me’n va fer fora. Són d’aquells aprenentatges que tampoc li agrairé prou… D’allí jo vaig saltar a RAC1 i a TV3 Més tard, el 2010, vam tornar a coincidir a Catalunya Ràdio on davant tota la redacció del programa de tarda va comentar “aquest en Buxeda és molt bo!”.

Recordo aquest moment com un reconeixement i respecte mutu, i com un tancament de cicle. I fins avui, que n’he sabut només la seva mort. Gairebé 30 anys de professió que es connecten en un sol instant.

Que per molts Ramons Mateus us pugueu trobar a la vida!